Het Superfood van 2015 is? (Hint: Je Hebt het al in Huis)

Vreet jij je ook helemaal suf aan de goij bessen? Hoeveel aandelen heb jij in de tarwegras industrie? Ben je ook zo verslaafd aan de hype die Superfoods heet?

Stop er maar mee.

Ik heb namelijk het Superfood gevonden die alle andere Superfood producten overbodig maakt. We worden er slimmer van, je valt er kilo’s van af, je kakt er beter van en je kweekt er giga spieren mee.

En het maakt je ook nog eens gelukkig.

Dit geniale product heb ik tijdens mijn reis in Taiwan ontdekt. De Taiwanezen zijn er helemaal hoteldebotel van en gebruiken het al jaren. Het is zeker niet gratis, maar het heeft zoveel voordelen dat ik bereid ben mijn portemonnee te trekken.

Dames en heren, het Superfood van 2015 is:

Superfood_Natali

“Water? Serieus? Damn, weer zo een flauwe grap van je.

Leest u verder beste lezer, want achter elke grap zit een kern van waarheid.

De Mens en Water

Het schijnt dat er in Nederland een zeer grote groep mensen is die veel te weinig water drinkt. Met alle gevolgen van dien. Blijkbaar behoor ik tot deze groep.

Ik zou veel meer water moeten drinken. Maar heel veel water drinken is iets dat ik nooit heb gedaan. Het zit gewoon niet in mijn systeem.

Ik drink wanneer ik dorst heb. Maar eigenlijk is het dan al te laat. In Nederland kom ik daar aardig mee weg, maar hier in Taiwan, waar ik momenteel ben, is dat niet slim om te doen.

Doordat ik te weinig water drink voel ik me futloos, heb ik snel koppijn en raak ik snel geïrriteerd.

Ik moet veel meer water drinken. Maar hoe doe je dat? Hoe doe je iets dat niet onderdeel van je systeem is?

Het begint met jezelf te overtuigen waarom iets van belang is.

Ik ging op onderzoek uit. Waarom is water drinken zo belangrijk? Dit is wat ik vond:

1. Water geeft je energie. Water helpt je om de hele dag helder na te kunnen denken. Het zorgt ervoor dat je beter kan concentreren.

2. Afvallen. Ons lichaam ziet dorst vaak aan voor honger. Als je meer water drinkt dan zit je ook eerder vol. Hierdoor eet je minder en is er een grotere kans dat je afvalt.

3. Spijsvertering. Door veel water te drinken zal de spijsvertering soepeler verlopen. Water zorgt er namelijk voor dat alles lekker doorloopt.

4. Detoxen. Door water te drinken blijft je bloed in je lichaam schoon. 92% van je bloed bestaat uit water. Als je veel water drinkt clean je je lichaam van alle vieze stoffen die we dagelijks binnen krijgen.

5. Stemming. Water drinken helpt je blijer en alerter te zijn. 75% van je hersenen bestaat uit water en het is dan ook belangrijk dat je je bovenkamer vochtig houd.

6. Kracht. Door genoeg water te drinken presteren je spieren op hun allerbest. Je conditie is gewoon een stuk beter met genoeg water. 75% van je spieren bestaat uit water. Bij de inname van genoeg water word je dus sterker.

Wow, dat zijn me een paar serieuze feiten. Klinkt dat niet als het Superfood van 2015? Je oma wist het waarschijnlijk al, maar nu weten jij en ik het ook.

Dit zijn voor mij genoeg redenen om water drinken serieus te nemen.

Zodat ik sterker word, alerter ben, me lichaam detox en gelukkiger word.

Oké. Mooi. Leuke feiten. Maar hoe zorg ik ervoor dat ik in de hectiek van de dag niet vergeet om dit Superfood tot me te nemen?

Hoe drink je meer water

Een nieuwe gewoonte onderdeel laten zijn van je dagelijkse routine is niet gemakkelijk. Het schijnt dat men hier 67 voor nodig heeft. De meeste van ons komen niet zo ver.

We zijn al druk zat met van alles en nog wat en daarom is het verstandig om hier en daar wat ‘hulpmiddelen’ in te zetten.

Hieronder mijn stappen plan om meer water te drinken.

Stap 1: Zorg dat je water bij de hand hebt. In Nederland is water gratis.  Maar als we op pad gaan dan moeten we er plots voor betalen. Dit gratis product zit dan in een mooi groot glas of komt in de vorm van een Spa flesje.

Omdat ik net zoveel moet betalen voor een glas water als voor een cappuccino kies ik meestal voor dat laatste. Het lijkt alsof ik meer krijg voor mijn geld. (En mijn vrienden vinden me geen mietje…)

Ik heb daarom een stevig flesje van Nalgene gekocht. Dan kan ik het zelf mee nemen. Het mag er dan misschien uitzien alsof ik op schoolreis ga, maar ach.

Verstandig zijn ziet er soms wat gek uit.

Ook is het verstandig om op je werk een flesje water te hebben. Naast je computer. Wij mensen zijn van nature luie beesten. Het feit dat we moeten opstaan om water te drinken kan ervoor zorgen dat we het niet doen.

Neem dus altijd een flesje mee.

Stap 2. Maak water interessant. Water is saai om te drinken. Dat vind ik ook. Daarom is het slim om er wat in te doen. Een schijfje limoen of een stukje citroen zorgt ervoor dat het net wat interessanter is.

Switch je van Red Bull naar water, dan is het misschien verstandig je water te mengen met iets zoets. Honing ofzo. Of met dat vieze Stevia (oh man wat vind ik dat vies. Niet alles went).

Stap 3. Reminders. Top. Flesje in mijn tas, citroentje voor de smaak. Wat nu? Hoe zorg ik ervoor dat ik niet vergeet  om genoeg water te drinken?

Gelukkig ben ik zo rijk dat ik een persoonlijke assistent heb:

Mijn telefoon.

Ik draai een app op mijn telefoon waarbij ik kan zien hoeveel water ik per dag drink. De app heet Lifesum.

Deze app telt ook mijn stappen, houd mijn slaap bij, weet mijn gewicht/lengte en ik voer zelfs in wat ik eet (ik vertel nog wel een keer waarom ik dat allemaal meet). Door al deze informatie te combineren weet hij exact wanneer het tijd is voor een glas water. Hij weet immers hoeveel ik heb bewogen, hoeveel zouten ik binnen heb gekregen etc.

Uit mijn broekzak komt zo nu en dan het volgende bericht:
“Na je stevige ontbijt ben je aardig actief geweest (3000 stappen gezet). Goed zo! Het is tijd voor je 3de glas water.”

lifesum3

Of ik zelf niet kan aanvoelen dat ik wat water moet drinken? Nee. Blijkbaar niet. Anders had ik het wel gedaan.

Nee, het is niet dat ik deze app voor altijd zal gebruiken. Maar het helpt me wel om door de eerste 67 dagen van mijn nieuwe gewoonte heen te komen.

p.s.: De app Lifesum is beschikbaar voor iOs en Android. Waterlogged (iOs) is een ook een goede. Die logt alleen je water inname. Niet je stappen en andere dingen. Waterlogged is een stuk gemakkelijker als je puur je water inname wilt meten.

Stap 4. Zorg voor genoeg water. Hoeveel water moet je eigenlijk drinken? Dat verschilt per persoon en per lokatie. Woon je in Taiwan? Dan mag het wat meer zijn. Woon je in Nieuwegein? Dan kan het best wat minder zijn.

In het algemeen raad men aan 2 liter per dag te drinken. Ik ben geen voedingsdeskundige en daarom verwijs ik je dor naar dit artikel: Feit of Fabel: Drink 2 liter water per dag

Ik heb besloten om mijn doel op 1.5 liter per dag te zetten. Ik ben maar 152 cm hoog (of klein) en door mijn spierziekte weeg ik slechts 33 kilo. Normaal dronk ik minder dan 750ml per dag, dus dit is een giga verbetering.

Later kan ik dit eventueel opvoeren, maar voor nu zeg ik: Leg de lat niet te hoog!

Een week met water

Het is me gelukt om een week lang iedere dag 1.5 liter water te drinken en ik voel me duizend maal beter. Water drinken heeft me echt een boost gegeven.

En weet je wat het mooie is? Het is nog gratis ook!

Ik slaap beter en ik heb meer energie. Ik heb geen hoofdpijn meer en ik heb goede honger. En jawel lieve mensen, mijn drolletjes zien er prachtig uit. En mijn urine is wit.

Geen leven zonder water

NASA is druk bezig om ons in 2028 naar Mars te sturen. Voordat dit kan worden gerealiseerd hebben ze eerst een aantal robots naar Mars gestuurd. Verkenners.

Wat die daar aan het doen zijn?

Ze zijn opzoek naar water.

Zonder water, geen leven.

Water is belangrijk. Steden ontstaan niet voor niets langs rivieren. Het zorgt voor landbouw en handel. Het zorgt ervoor dat we in leven blijven. Het feit dat wij als Nederlanders zo gemakkelijk water uit de kraan kunnen tappen is een pure luxe. Een teken van welvaart.

Laten we het dan ook ten goede gebruiken.

Met genoeg water hebben we een heldere geest en kunnen we beter beslissingen nemen. We hebben minder stress en maken minder ruzie. We verliezen de nodige kilo’s en we detoxen het lichaam.

Er zit geen enkel nadeel aan water drinken en daarom zeg ik: Doe met me mee! Drink genoeg water!

Ik hoop dat dit artikel je een nieuwe blik heeft gegeven op het belang van water drinken. Hopelijk helpt het je om zo nu en dan wat meer van dit Superfood tot je te nemen.

Ik wens je veel succes!

P.s. Voor mijn stoere lezers: Bier is geen water.

–  –  –

Percy’s mailing

Join Percy’s ‘clubbie’ van toffe mensen en ontvang nieuwe artikelen, videos + boeken en documentaire tips geheel gratis in je mail!

Vul hieronder je mail adres in. Tof dat je van de partij bent!

[thrive_leads id=’10741′]

– – –

Bedankt voor het delen van dit artikel!

 

Bekijk de vlogs van Percy en Iris op het YouTube kanaal


Posted

in

,

by

Tags: