Wie is Jouw Grootste Fan?

 

Het is nu exact een half jaar geleden dat ik percytienhooven.com lanceerde. Ja, dat vond ik best spannend om te doen. Ik had geen idee hoe men zou reageren, maar van het begin af aan hebben jullie me gesteund. Zo ontving ik lieve mailtjes, motiverende woorden en zo nu en dan stuurden jullie me goede feedback.

Bedankt!

Er is echter één persoon die echt een grote fan van mijn werkt blijkt te zijn. Deze persoon heeft al mijn artikelen gelezen. Serieus! Deze persoon was ook één van de eerste die zich heeft geabonneerd op mijn nieuwsbrief. Blijkbaar had deze persoon een groots vertrouwen in wat ik wilde gaan doen.

Wie dat is?

Zijn naam is Percy Tienhooven

Wees je eigen fan

Ik ben inderdaad diegene die alle artikelen heeft gelezen. Ik ben diegene die mijn video’s 80 keer opnieuw bekijkt. Iedere ochtend sta ik op en kijk ik er weer één. En dan moet ik nog lachen ook.

Of dat sneu is? Misschien. Maar als ik niet van mijn eigen werk kan genieten, wie dan wel? Hoe kan ik mijn werk promoten als ik er zelf niet achter sta? Hoe kan ik mensen aansporen met mij samen te werken als ik het zelf niet eens goed vind? Hoe krijg ik mezelf uit bed als ik niet gemotiveerd ben?

Yes, ik ben het die de grootste fan van zichzelf is. Ik hou van wat ik doe!

GrootsteFan

Werken. Altijd en nooit.

Momenteel ben ik in Taiwan, bij de familie van mijn vriendin. Van tevoren had ik me voorgenomen om, net zoals altijd, iedere week een artikel te schrijven. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, en ik was dan ook bang dat het me niet zou gaan lukken. Het reizen en de vele familie bezoeken zouden me teveel tijd kosten.

Een mooi excuus om het voor deze ene keer uit te stellen.

Maar wat blijkt? Het is me toch gelukt. Hoe dat komt? Omdat ik oprecht hou van wat ik doe. En als je oprecht houd van wat je doet, dan vind je daar altijd tijd voor. Ook al ben je aan de andere kant van de wereld.

schrijvenoveralDruk bezig met dit artikel schrijven… op straat. Daar waar er rust is.

De oorzaak van ellende

Mijn vader zegt altijd dat het niet uitmaakt wat je doet, zolang je er maar 100% voor gaat. Ergens niet voor de volle 100% voor gaan heeft vaak als onderliggende motivatie dat je waarschijnlijk iets doet wat je eigenlijk niet wilt doen. Er ontstaat dan uitstel gedrag. Dit creëert weer het gevoel dat we achter de zaken aan beginnen te lopen. Dit creëert dan weer stress.

Niet doen wat je wilt —> uitstel gedrag —> niets af hebben = stress

Het is een simpele formule. Maar ondanks dat is het een lastige om te doorbreken.

Dat ik niet deed wat ik echt van binnen wilde doen begon veel invloed te krijgen op mijn dagelijkse bestaan. Het had invloed op mijn financiën, op mijn gezondheid en op mijn mentale gestel. En ja, zelfs op mijn vriendschap.

Ik ging er zeker niet beter van ademen.

Ik zocht ‘andere’ dingen om mijn gevoel van onvrede op te vullen. Zo kocht ik me lam aan van alles en nog wat. Hierdoor moest ik weer harder gaan werken (lees: doen wat ik niet wilde doen) zodat ik al deze dure hobby’s kon bekostigen. Ook had ik veel meer woorden met mijn vriendin en zag ik vrienden veel te weinig.

Ik was onaardig naar andere en vooraal naar mezelf. Ik was zeker geen fan van mezelf.

Over mijn werk praten vond ik saai. Ik praatte liever over iets anders. Maar is dat niet jammer? Een mens maakt zijn grootste deel van zijn leven mee op het werk. Is het dan niet belangrijk dat we het juiste doen?

Combineer Werk en Privé

Ze zeggen wel eens dat je werk en privé gescheiden moet houden, maar in de 21ste eeuw is dat haast onmogelijk. Ja, als je in een fabriek werkt misschien. Een fabriek kan je immers niet mee naar huis nemen.

Maar zeg nou zelf, wie werkt er nog in een fabriek? De meeste van ons hebben een kantoor job waarbij we de hele dag achter de computer zitten. En als we klaar zijn kunnen we dankzij Werken 2.0 gewoon thuis doorgaan. Dat is een voordeel, maar het kan ook een enorm nadeel zijn.

Omdat werk en privé amper meer te scheiden is vind ik het dan ook bullshit om dit nog te prediken. Binnenkort zit ons ‘werk en privé’ zelfs om onze armen! Diverse tech bedrijven zijn bezig met smartwatches. Binnenkort komt je werk dus binnen op je arm! En nee, dan kan je niet meer zeggen dat je het niet ‘gezien’ hebt.

Daarom is het voor iedereen van belang om ervoor te zorgen dat je werk vind dat bij jou past. Whatever dat ook mag zijn. Zodat we er 100% voor kunnen gaan.

Taxi man

Een mooi voorbeeld van iemand die voor 100% voor zijn werk gaat maakte ik gisteren mee. Ik stapte hier in Taiwan in een taxi en het viel me direct op hoe gepassioneerd de taxi chauffeur was. De beste man zei dat hij geen navigatie systeem nodig had; hij wist alles uit zijn hoofd. Alles straten. Hij had liefde voor de stad. Ook was hij  opgewekt en zeer klantvriendelijk. Zijn huid leek wel te schijnen!

Wat was zijn geheim?

Hij deed met passie zijn werk. En dat scheelt een hoop. Mentaal en fysiek.

Waarschijnlijk is de beste man geen miljonair, maar al dat geld heeft hij misschien helemaal niet nodig. Hij heeft iets gevonden dat veel meer waard is dan geld. Liefde voor zijn job.

Hij is fan van wat hij doet.

Je werk vinden

“Jaaaaaa, maar Percy. Leuk en aardig hoor, maar hoe doe je dat dan, dat vinden van je zogenaamde roeping?”

Dat is zeker een lastige vraag. En ook een hele simpele. Als ik weer terug ben in Nederland (waar ik me toch wat beter kan concentreren op het schrijven van een artikel dan hier in Taiwan) wil ik je vertellen hoe ik het gedaan heb. Word dus zeker vervolgd!

Zo, dat was weer een artikel. Dan ga ik nu weer even mijn eigen video’s bekijken. Doei.

–  –  –

Percy’s mailing

Join Percy’s ‘clubbie’ van toffe mensen en ontvang nieuwe artikelen, videos + boeken en documentaire tips geheel gratis in je mail!

Vul hieronder je mail adres in. Tof dat je van de partij bent!

[thrive_leads id=’10741′]

– – –

Bedankt voor het delen van dit artikel!

 

Bekijk de vlogs van Percy en Iris op het YouTube kanaal


Posted

in

,

by

Tags: