En de Titel van Mijn Blog is…

 

Ik ben nu al een fikse tijd bezig om de titel van mijn blog te bepalen. Je weet wel, de naam, de headline, zodat mensen die voor het eerst op mijn site komen in 1 opslag zien waar het over gaat. Zo een super hippe titel, zo 1 dat het niet uit maakt wat mensen intikken in google, ze komen altijd op deze site terecht. De Chuck Norris der Titels! Die moet en zal ik hebben, vandaag.

Minimalisme? Vrijheid? Verandering? Wakker worden en het echte leven leiden? De zoektocht naar geluk? Dat zijn wel een beetje de topics waar ik het over wil hebben, of toch niet? Ja toch wel, nee toch niet. Wat doen andere mensen? Waar hebben zij het over? Waar hebben de succesvolle blogs met miljoenen volgers het over? Owja, Happiness doet het altijd goed. Of zal ik het woord SEX in de titel gooien? Dan ga ik zeker hits krijgen. Wel van vieze mannetjes (want jongeren googlen niet op het woord sex), maar he! Elke klik is een klik. KA-CHING!

Zoals je ziet kom ik er niet uit. Veel tijd ben ik eraan kwijt geraakt en ik ben geen donder opgeschoten. En laat ik het zo zeggen, ik had die tijd beter kunnen gebruiken om wat artikelen te schrijven. Dan kom ik er vanzelf wel achter wat de titel moet zijn. Maar ik had mezelf verplicht dat ik vandaag de Chuck Norris der Titels uit me mouw zou schudden. Maar hij kwam niet. Ik heb zelfs mijn meditatie avond bij Zentrum, waar ik op maandag avond altijd heen ga, gemist. Gewoon niet gegaan, druk druk. Wat ga ik volgend week tegen Willem, mijn leraar, zeggen?

“Ha Willem, ja nee sorry dat ik er niet was, ik had, uuuh, geen tijd”.
“Geen probleem hoor, had je het druk”
“Uh, ja druk. Zo druk joh, goh. Ik was opzoek naar uhh Chuck Norris, nee, ik bedoel een Titel, je weet wel.. Blog. Zoiets als sex. Nee wacht, ik bedoel..
“Ow Jaaaa ja. Nou jammer dat je er niet was”.
“Ja”.

Dat klinkt best lomp. En toch zal het volgende week maandag zo ongeveer klinken, als er gevraagd word waarom ik er niet was.

Maar het zette me aan het denken hoe dingen soms heel belangrijk kunnen aanvoelen maar het uiteindelijk helemaal niet zijn. Ooit wel eens zoiets mee gemaakt? UREN lopen draaien, tollen, researchen, je zelf helemaal gek laten maken door wat andere hebben, om uiteindelijk niet tot een conclusie te kunnen komen? Geen resultaat, wel een knallend hoofd. Ken je dat? Ik ken dat gevoel heel goed en deze skill heb ik in de jaren tot in de puntjes geperfectioneerd. Misschien ga ik het wel op me CV zetten:

“Naast slap ouwehoeren is Percy ook heel goed in het doen van wat op dat moment niet echt van belang is.”

Moet ik echt de nieuwe iPhone hebben? Of toch android? Moet ik echt het laatste nieuws weten? Of deze dan, vaak in de avond: IK ZAL EN MOET NU CHIPS ETEN!

De prioriteit voor mij ligt bij het maken van content, mensen ontmoeten, bijdragen. Zo ontdek ik mezelf en hier schrijf ik dan over en deel het met de wereld. En heel misschien, heel misschien, hebben andere mensen er ook nog wat aan. Dat zou helemaal mooi zijn. En hopelijk komt Chuck Norris uit zichzelf wel een keer bij me langs.

Schrijven, dat is de prioriteit. Niet de titel van dit blog.

Het is de angst die de grijze massa overneemt. Het constant vergelijken met andere mensen wat die wel niet hebben, geloven dat ze in 1 dag succesvol zijn geworden, de snelle route willen nemen en al helemaal niet je eigen hart willen volgen. Goede ideeën komen wanneer je ze niet verwacht, plots, uit het niets, diep van binnen. Net als een scheet. Ideeën komen tijdens het autorijden, als je in de rij staat bij de C1000 of onder de douche. Op de momenten dat je even niets doet. Ze komen echt niet door jezelf gek te maken op het internet.

Die titel komt wel een keer.

Statistieken:
Zoeken naar titel voor blog, en niet gevonden.
Kosten: 2 weken

Schrijven van dit artikel.
Kosten: 1.5 uur

–  –  –

Percy’s mailing

Join Percy’s ‘clubbie’ van toffe mensen en ontvang nieuwe artikelen, videos + boeken en documentaire tips geheel gratis in je mail!

Vul hieronder je mail adres in. Tof dat je van de partij bent!

[thrive_leads id=’10741′]

– – –

Bedankt voor het delen van dit artikel!

 

Bekijk de vlogs van Percy en Iris op het YouTube kanaal


Posted

in

,

by

Tags: