Het Verhaal van Jullie; Door Jullie

 

Twee weken geleden stapte ik uit mijn comfort-zone. Ik kocht namelijk een krant!

Ik schreef er een artikel over en vroeg je om met me mee te doen. Niet om een krant te kopen, maar om ook iets te doen wat buiten je comfort-zone ligt. Wat dat is? Dat mocht jijzelf bepalen.

Dit artikel gaat over jullie ingezonden verhalen.

Het is, voor mij, en hopelijk ook voor jou, een zeer motiverend stukje tekst!

Ben je er klaar voor? JA? DAAR GAAT IE:

P.s: De verhalen bleven maar binnenstromen en daarom moest ik een selectie maken voor dit artikel. En dat haat ik. Daarom heb ik besloten om nummertjes te trekken om zo uiteindelijk tot een selectie te komen.

Staat je verhaal er niet bij? Dan is dat niet omdat je verhaal te min was. Het artikel is lang geworden (leestijd: 7 minuten), en anders werd het helemaal een boekwerk.

P.s.2: Sommige van jullie wilden wel hun verhaal met mij delen, maar liever niet met het internet. Privacy enzo. En sommige van jullie wilden wel hun verhaal met het internet delen, maar niet met naam vermelding. Voor beide heb ik begrip.

Oké. Nogmaals; DAAR GAAT IE:

Ja Bestel Mar, Bestel Mar, Bestel Mar

Ik zei nog zo, leg de lat extra laag. Maar Frank en Toine, de uitslovers, hadden het weer eens niet begrepen. Ze verkochten hun huis, Toine zei DOEI TOT NOOIT tegen zijn baas, en beide vertrokken ze naar Limburg.

Om vlaai te eten? Ja. Dat ook; maar vooral om een nieuw leventje te starten. Ze raapten de munten bij elkaar en kochten een huis met veel te veel kamers in de provincie waar Rowwen Heze nog steeds in te top 10 te vinden is. Ze starten een Bed & Breakfast. Eng, spannend, en ze gaan een onzekere tijd tegemoet (lees: uit de comfort-zone x 10) maar dat maakt het leven juist spannend.

Heel veel succes mannen! Ik kom snel een keertje maffen.

Boten Ana

“Kan jij dan zo goed varen?” vroeg ik Stijn Windig.
“Mwha. Ik heb wel eens met een bootje op het IJsselmeer rond gedobberd. Maar naar Denemarken varen, nee, dat is voor mij ook nieuw. En daarom ga ik het doen!” aldus Stijn Windig, een van de betere illustratoren uit Nederland en vader van veel.

Stijn vertrok vorige week met, als ik het goed heb, drie vrienden naar Denemarken. In een kleine boot. Even weg van het drukke bestaan. Even geen computers.

Drie mannen, drie zwemvesten (daar kan ik nog wat van leren) en heel veel water. Hierbij een video groet van Stijn:

Telt Dit Ook?

Michael Visser, werd gevraagd om een stop motion film te maken. Voor degene die niet weten wat dat is… dat is een film, gemaakt met fysieke objecten die je tot leven laat komen. Beeldje voor beeldje. Niets met de computer. Echt hand werk.

Voor iemand als Michael, die gek is van Transformers en al zijn films met de computer maakt, is dit een uitdaging van jewelste. Een comfort-zone crusher. Reden genoeg om een slap excuus te verzinnen om de klus niet te doen. Hij heeft de klus toch aangenomen en vroeg me of dit ook oké is als inzending voor de uitdaging?

JA DUH!

Laat maar zien hoe het geworden is Michael!

Uh… Mag Ik Wat Vragen?

En dan deze inzending, van iemand die liever anoniem blijft. Hij vertelde me dat hij duizend bommen en granaten druk is met zijn werk. De afgelopen week, de afgelopen maand… Zijn hele leven is hij al veel te druk met zijn werk.

Hij heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Iets met computers. Maar al snel is de balans verloren en begint moeder natuur tegen te stribbelen.

Resultaat; overgewicht, stress en een ziek hoge bloedruk.

Hij staat momenteel voor een keus; een abonnement op de sportschool of een abonnement op de apotheek.

Daar ging hij dan, op naar de sportschool. In de sportschool ziet hij altijd van die Arnold Schwarzenegger’s on steroids staan. Je kent ze wel, ze kijken uit hun oogkassen alsof ze net twaalf eieren en vier liter Griekse Yogurt naar binnen hebben gepropt (wat waarschijnlijk ook zo is).

Hij, grote man, klein hartje, durft het niet om daar assistentie aan te vragen.

Bang dat hij voor lul staat.
Bang dat hij word gezien als een beginneling.
Misschien wel als een loser?

Hij dacht nog eens na; sportschool of de farmaceutische industrie?

Met de woorden Doe iets geks, doe iets geks, DOE VERDOMME IETS GEKS! in zijn achterhoofd stapte hij op een van de Terminators af en vroeg om hulp. Tot zijn verbazing werd hij zeer vriendelijk geholpen en weet hij nu exact hoe je de apparatuur moet bedienen.

Is het een begin van een nieuwe lifestyle? Ik hoop het!

Het zijn dit soort verhalen waardoor ik best wel geraakt kan worden. Dat mijn stomme artikelen men kan aanzetten tot het verbeteren van zichzelf, dat is de reden waarom ik me iedere week weer uit mijn naad typ in mijn schrijfprogramma…

Allright, snel verder. Anders ga ik janken.

Ik Verveel me Dood

En deze is ook leuk, van Merel en Mikal. Ze kwamen op het GENIALE idee om… jawel mensen, daar komt ie… UIT TE SLAPEN!

Let wel, Mikal en Merel zijn paps en mams van twee kleine donderstenen die, zoals iedere ouder weet, er voor zorgen dat uitslapen iets is wat je vroeger in je studententijd deed. De twee lieve mannekes zouden een nachtje ergens logeren (of werden gedumpt, ik weet het niet zeker). De perfecte gelegenheid om het eens te proberen, dat uitslapen.

Merel vond er geen bal aan. Saai, bleh, en volgens mij Mikal ook. Want om 8:56 in de ochtend ontving ik een foto van hem. Een foto van een Nintendo.

Het uitslapen was niet een succes zo te zien.

Ik Ben Zo NIET Lenig Hé. Niet Normaal Joh!

Een vriendin van mij mailde ook. Ze had ook iets geks gedaan. De meid in kwestie is overdag designer, en bij nacht… dan is ze ook designer.

Probleem van deze lifestyle is dat ze veel te veel achter de computer zit. Ze hoeft zeker niet af te vallen, daar zit ze te goed voor in haar jasje, maar van een lifestyle achter de computer word iedereen een zombie met een chronisch bloed te kort.

Tijd voor actie. Tijd voor iets geks! Maar wat dan? Yoga leek haar leuk. Maar om direct een yoga school binnen te rennen, no fucking way!

Eng. Spannend. Onzeker over haar eigen kunnen.

Twijfel.

Dus wat deed ze? Iets geks, ze begon met oefenen. Thuis. Via youtube. En dat beviel haar eigenlijk best wel goed! Misschien geeft deze eerste ervaring haar het nodige zetje om later alsnog een yoga klasje te pakken? Is het het begin van?

Voor iedereen die geïnteresseerd is in yoga, maar niet durft te gaan; ze stuurde me deze video toe:

Ik kijk niet mee want ik word altijd een beetje zenuwachtig van mooie meisjes in strakke broekjes in rare posities… Ik houd het lekker bij zen meditatie. Dat doe je met de ogen dicht.

BANSAAIII

En dan Erik. Erik mailde ook. Erik heeft drie mensen uit zijn kantoor gedonderd! Hij vertelde me dat er op zijn werk een werkplek is die gezamenlijk gebruikt mag worden. En als ik het goed begreep moet je die reserveren. Dat had hij dan ook gedaan. Maar er zaten al een aantal mensen.

Mensen die niet gereserveerd hadden.

In Eriks zijn tijd.

Erik zou normaal niets zeggen, zichzelf aan de kant hebben geschoven en zou een andere werkplek hebben opgezocht. Maar vandaag niet. Met de woorden, Doe Iets Geks in zijn hoofd, greep hij zijn Samurai zwaard uit de kast, liep naar die gasten toen, sloeg in de rondte, en voorzag de witte steriele kantoor mure van een nieuw kleur. De kleur; Collega Rood.

Oké oké, het ging iets anders. Zonder Samurai zwaard, en hopelijk zonder geweld. Maar hij zei er dit keer wel wat van. Hij nam de touwtjes in handen en verzocht de collega’s een andere plek te zoeken.

Take the Powerback Erik! YEAH!

Hoe-Lang Is Een Chinees?

En Thijs dan, altijd grote mond, maar ook iemand met een klein hartje. Hij verkocht al zijn spullen, propte zijn overgebleven t-shirt en laptop in een veel te kleine rugtas en reist momenteel de wereld rond. Hij komt over een jaar weer terug zei hij.

In China, waar hij nu is, kan je goed eten. Maar het eten op straat ziet het er toch, tja, wat ‘anders’ uit dan bij de keurslager. Hij is geen held, en eet liever in een schone omgeving, maar toch ging hij de uitdaging aan. Street Food eten.

thijs02Thijs opzoek naar een lekkere snack.

thijs01AH gevonden! Smullen maar!

Ik heb sindsdien al het contact met Thijs verloren…

Thijs, mocht je dit lezen, je moeder wilt graag weten hoe het met je gaat.. Mail me even ja? Thanks! Percy.

Wwwwiiiiiiii…

En dan hebben we natuurlijk nog onze beste Natali. De Girl die al mijn artikelen van prachtige illustraties voorziet deed ook mee. Ik weet eigenlijk niet zo goed waarom ze mee deed want zij doet altijd al iets gek. DE reden waarom ik graag met haar samen werk.

Dit is wat ik van haar in mijn mailbox ontving:

cray-heehee

Zo; Wat Nu?

Wat ik zo super tof vind van jullie verhalen is;

1. Het feit dat jullie zo massaal hebben meegedaan. Dat had ik niet verwacht. Dat jullie de ballen hebben om iets te doen buiten je eigen comfort-zone, en dat dan ook nog durft te delen met deze kleine hobbit; Buitengewoon uitzonderlijk!

2. De wereld is nog steeds even mooi en even naar de klote. Er zijn nog steeds terroristen, de welvaart is nog steeds niet eerlijk verdeeld en NS conducteuren zijn nog steeds niet bewapend.

Is er dan echt niets veranderd?

Ja en nee.

Door aan deze uitdaging mee te hebben gedaan, hebben wij, jij en ik, een klein stukje van onze eigen kracht gevoelt. En hopelijk inspireert het de andere lezers om zo nu en dan ook iets te doen wat je normaal niet zou doen.

Deze uitdaging liet ons kijken naar onze eigen dagelijkse patronen, en doorbraken die zonodig. Soms gemakkelijk, soms met angst.

Zo grepen we in bij situaties waarbij we dat nooit zouden doen. We sliepen uit en kwamen erachter dat het niets is. We kozen voor de sportschool en niet voor de apotheek. We kozen voor een nieuw bestaan in Limburg. We kozen voor de volle zee en we besloten om aan onszelf te werken door met yoga te beginnen.

We deden iets geks. We namen het initiatief.

En dat voelde goed; Fucking goed!

Dat dus.

Wat nu? Simpel;

Ik ga door met mijzelf zo nu en dan uit de comfort-zone te pleuren.
Ik ga door met jullie positief te brainwashen doormiddel van een wekelijks artikel.
Ik ga door met mijn zoektocht naar een leventje waarvan ik durf te zeggen: HELL YEAH, dit is gaaf!

Ik ga zeker door.

En ik hoop dat je met me mee doet.

BEDANKT VOOR JE VERHAAL! CHEERS!

–  –  –

Percy’s mailing

Join Percy’s ‘clubbie’ van toffe mensen en ontvang nieuwe artikelen, videos + boeken en documentaire tips geheel gratis in je mail!

Vul hieronder je mail adres in. Tof dat je van de partij bent!

[thrive_leads id=’10741′]

– – –

Bedankt voor het delen van dit artikel!

 

Bekijk de vlogs van Percy en Iris op het YouTube kanaal


Posted

in

,

by

Tags: