Voorbij Alle Schaamte

 

Vorig jaar overwon ik de schaamte die ik had voor mijn eigen lichaam (hier kan je lezen hoe ik dat deed).

Afgelopen maand was ik in Azië en werd ik weer geconfronteerd met deze angst… Mensen lachte me uit, wezen naar mij en maakten zelfs foto’s…. maar ik ging er heel anders mee om dan ik gedacht had!

Hoe en wat ik daarvan leerde vertel ik je deze keer in mijn tweede audio journal. Check:

De artikelen die bij dit fragment horen zijn:

Dank voor het luisteren! Mocht je iets toe willen voegen aan dit gesprek laat dan een reactie achter hieronder.

Mocht je meer van dit soort fragmenten willen ontvangen, meld je dan aan voor mijn persoonlijke mailing of like mijn facebook pagina.

DOEG!
Percy

–  –  –

Percy’s mailing

Join Percy’s ‘clubbie’ van toffe mensen en ontvang nieuwe artikelen, videos + boeken en documentaire tips geheel gratis in je mail!

Vul hieronder je mail adres in. Tof dat je van de partij bent!

[thrive_leads id=’10741′]

– – –

Bedankt voor het delen van dit artikel!

 

Bekijk de vlogs van Percy en Iris op het YouTube kanaal


Posted

in

by

Tags:

Comments

23 responses to “Voorbij Alle Schaamte”

 1. Elly Avatar
  Elly

  Superbedankt voor het delen van je verhaal. Om trots op te zijn! Je bent een topperrrr.

  1. Trees Avatar
   Trees

   Super Percy! Je hebt je angst overwonnen, zo trots op je.
   Bedankt weer dat je dit met ons deel. Ik heb veel bewondering voor je.
   Liefs, Xx Trees

   1. Percy Tienhooven Avatar

    Dank 😀 Kleine stapjes… Ik kan ook niet anders haha. DOEG

 2. Jeffrey Avatar

  Mooi verhaal weer Percy. Ik ben WRAP facilitator (zoek maar ff op wat dat is ?) en ik ben van plan om deze of een van je andere blogs te gebruiken in de bijeenkomsten. Zou je dat oke vinden?
  Keep up the good work?

  1. Percy Tienhooven Avatar

   Wellness Recovery wauw! Klinkt vet man haha. En ja tuurlijk! Alles wat op mijn site staat mag je gebruiken hoor, heel graag zelfs. Sterker nog; als ik iets voor je kan betekenen (ik kan ook eens langskomen mocht je dat interessant vinden) je weet me te vinden!

   Thanks man, tof. Succes met WARP-en he haha.

   DOEG!

 3. Heleen Avatar
  Heleen

  Bedankt voor het delen Percy! Ik zit in de tuin te luisteren naar de audio en doordat er geen beeld bij is en ik daardoor alleen maar hoef te luisteren (en niet ook nog kijken) luister ik heel ontspannen naar je woorden. Wat fijn dat je hebt gemerkt dat je bent gegroeid op dit vlak en dat je daarbij angsten heb weten te overwinnen. Geniet ervan!

  1. Percy Tienhooven Avatar

   Handig he? Haha. Daar heb ik serieus ook aan gedacht met deze audio bestanden. Mijn publiek heeft een druk bestaan en met een video moet je toch echt kijken en kan je niets anders doen.

   Met deze audio bestanden kan je lekker in de tuin bezig zijn en toch luisteren HOPPA. Trouwens… ik ben ook in mijn tuin bezig. Daar later een audio journal over 😀

   Geniet van het mooie weer en de tuin he. DOEG

 4. Jacqueline Avatar
  Jacqueline

  Ik vind het wel verfrissend als mensen gewoon uiting geven aan hun nieuwsgierigheid, verwondering of wellicht ook afschuw.. Niet iedereen is hetzelfde. Gelukkig maar. Maar dat die reacties intimiderend kunnen zijn, dat begrijp/ervaar ik zelf (ook) wel. Het is niet alleen afkeuring dat binnenkomt. Ook ongevraagde bewondering of lust is best lastig te incasseren. Jezelf echt laten zien, dat is nog niet zo gemakkelijk. Ongeacht je voorkomen. Ik vind het mooi je verhaal te volgen. Met alle volgers die je hebt, vind ik het een mooie paradox dat je jezelf zo lang hebt verstopt. Al die tijd wist iedereen toch al hoe je eruit zag? Maar mooi dat je de schaamte voorbij bent. Op naar de volgende kennismaking met jezelf.

  1. Percy Tienhooven Avatar

   Weetje Jacqueline… ik vind het denk ik zelfs veel fijner als mensen ZO direct laten zien dat ze naar je kijken. In Nederland gebeurd het meestal als men half de hoek om is dat men dan toch nog even snel kijkt haha, In China is het VEEL directer, veel confronterender maar je weet waar je aan toe bent.

   En grappig is dat he? Dat we selectieve aandacht willen. Alleen de aandacht die wij van belang achten. Maar komt het te dichtbij dan is het eng en willen we dat niet. Dit hele social media gebeuren (inclusief de following) is voor mij dan haast ook een soort van spirituele/helende ervaring.

   Zoals je weet schrijf ik, film ik en nu spreek ik vrij open en persoonlijk. Dat is leuk denk ik om te lezen maar stiekem heeft het mij zelf ook heel veel gebracht waardoor Azië (waar mensen zo naar mij keken) geen probleem meer is.

   Ik dank dus de mensen die mij volgen (waaronder jij) 😀

   Coffee is on me! Dank voor je super goede en interessante bijdrage. Hoop dat andere mensen je opvattingen ook lezen.

   DOEG,
   Percy

 5. Frank Avatar
  Frank

  Hee vriend, herkenbaar verhaal weer van je.

  Wat kan je jezelf toch in de weg zitten … Zo wil jij er misschien wat kilo’s en spierkracht bij, en ik kan wel wat minder aan mijn lijf hebben hangen. In Thailand had ik een vergelijkbare reactie op mijn postuur: er waren mensen die bleven staan om eerst eens even goed te kijken (waar ik dus een pesthekel aan heb), om vervolgens op mij af te lopen en zonder het te vragen mijn buik aan te raken. Of vastgrepen… ‘what the fuck’????’zoals jij zo treffend zegt.

  Vervolgens kwam ik er achter dat een dikke buik voor die mensen geluk betekent. Dus aanraken brengt je geluk. Een soort Hotei, of zoals de Japanners zeggen: GREAT Hara! Hoe anders is het in de Westerse wereld, en hoe kan al dat oordelen doorwerken in je leven

  Liep ik daar vervolgens drie weken rond en kreeg alleen maar waardering, terwijl je terug in Nederland maar beter je mond kan houden als je er iets over zegt!

  Lekker makkelijk he, om over die schaamte heen te stappen op een moment dat ze die pens alleen maar geweldig vinden? Gaan wij binnenkort eens flink over lachen, over al die gekkigheid!

  1. Percy Tienhooven Avatar

   Frank, ik denk als wij samen over straat lopen – in Azië – dat we KNETTER rijk kunnen worden omdat we zo afwijken dat iedereen die buik wil aaien of die dunnen beetjes even vast wil houden hahaha.

   10 euro per persoon vragen? 😀

   Maar grappig inderdaad dat het buik aaien hetzelfde is, maar de gedachte – de reden – anders is en je het daarom wel ok vindt. Dus het buik aaien is geen probleem, maar de reden. En redenen kunnen we ombuigen toch? Tijd voor zazen!

 6. Esther Avatar
  Esther

  Mooi dat je dit met ons deelt Percy, vaak zitten we zo gevangen in onze angst of schaamte. En als je dan ziet dat iemand een foto van je neemt is dat toch best confronterend. En misschien een leuk verhaal, jaren terug waren wij onderweg in Indonesië, de bus moest even stoppen vanwege wat wegwerkzaamheden. Dus wij een beetje rondkijken bij wat huisjes langs de weg. En die meisjes waren zo aan het kijken en lachen. En wat bleek, ze vonden mijn lichte huid wel mooi, maar mijn neus was wel aan de grote kant, hahaha! Had ik nooit zo bekeken 😉
  Blijf ons verrassen en inspireren met je verhalen, dat zet ons ook weer aan het denken over onszelf!

  1. Percy Tienhooven Avatar

   In Taiwan verwonderen ze zich ook om mijn ‘Nederlandse’ Neus whahaha. Wat is dat toch met neuzen Esther? Ach, laten we dan maar blij zijn met onze speciale neuzen oke? hahaahha.

   Dank dat je je verhaaltje deelt super grappig ook om te horen 😀 FIJN WEEKEND!

 7. Wobbe Avatar
  Wobbe

  Ha Percy,

  Wow! Wat een mooi verhaal! Dapper hoe je over je schaduw bent heengestapt. Uit je verhaal blijkt maar weer hoe het ‘in the mind’ zit. Ik. kan zien hoe goed het met je gaat! Goed man!! Trouwens ook je verhaal over de noodlanding vond ik mooi (en knap hoe je met die vette pech omgaat. Petje af!)

  Ik ben erg benieuwd naar de video’s die er nog aankomen!

  groeten, Wobbe

 8. Maria Smit Avatar

  ‘Wat betekent Vrijheid voor jou’ was rond Bevrijdingsdag dé vraag die ik meerdere keren tegenkwam op Facebook. Voor mij is Vrijheid: ‘Zonder angst leven’
  Dat is wat jij nu doet! je bent een bevrijd mens Percy en ik geniet met je mee. Maarrr let op! schaamte kent vele lagen. Ik ben er nog lang niet klaar mee.

  1. Percy Tienhooven Avatar

   Ja mooie is dat Maria; dat is pas vrijheid he? Wauw. Zover ben ik nog lang niet hoor, maar dit was wel een beginnetje erna. Wat is voor jou DATGENE wat je meer vrij zou maken? Weet jij dat?

 9. kees westbroek Avatar
  kees westbroek

  Hey Percy,

  Wat een verhaal man, maar top hoe je hier mee omgaat. Een tip misschien moet je eens een foto maken van de persoon die van jou een foto maakt ,deze aan Iris laten zien en dan ook samen lachen. Misschien komen er aardige reacties uit. Maar voor de rest zou ik zeggen om met Barry stevens te spreken,vooral doorgaan.

  1. Percy Tienhooven Avatar

   hahah jij maakt het wel heen bont lol. Soort freak show word het dan ;). Ik ga het eens proberen met Iris!

 10. Sharon Polman Avatar
  Sharon Polman

  Hey topper, wat super dat je dit met ons deelt. En het is zo herkenbaar, iedereen heeft iets waar hij/zij zich voor schaamt en dat kan je hele dag en humeur verpesten als je dat laat overschaduwen. Continue maar denken, zit dit wel goed, zien ze dit niet etc. Wat een vrijheid moet het geven om daar niet mee bezig te zijn. Jouw verhaal is voor mij weer een motivatie om te denken ; fuck it!

  1. Percy Tienhooven Avatar

   Zo zeker een vrijheid! Zo vrij, ik moest er zelf om lachen whaha. Dank voor je bijdrage Sharon. DOEG

 11. Elske Avatar
  Elske

  Hai Perc,
  Wat een mooi verhaal en wat gaaf dat je dat zo kon ervaren! Jouw verhaal inspireerde mij ook, want ineens bedacht ik me dat ik (eigenlijk onbewust) ook de hele tijd bezig ben met hoe anderen mij zien. Ze zullen wel denken: die is ook niet knap, die is ook niet slank, die heeft ook stomme kleren aan… alsof iedereen de hele dag maar daarmee bezig is. En zoals uit jouw verhaal ook blijkt: laat ze dat denken, jij bent wie je bent en het interesseert je niets! Wat een bevrijdend gevoel! Ik ben de hele tijd bezig van: ze zullen toch niet denken dat… En jij zegt gewoon: ik wéét dat ze het denken en het interesseert me niets. Echt fijn om dat te realiseren. Ja, stel je voor ze vinden dat allemaal van mij, nou én? Mooi, hoor. Heel fijn, dank je wel, ik voel me direct heel goed over mezelf, Grappig dit. Lieve groet en dikke kus voor jou, moedige, humorvolle en leuke man!

  1. Percy Tienhooven Avatar

   Er valt een hele last weg merk ik zelf. Ik denk ook dat er de humor van inzien (van je eigen gekke denken) een enorme bijdrage kan leveren aan het overwinnen van bepaalde gedachtes over jezelf.

   Aaaaah ja. Humor. Het medicijn van alles haha. Dank voor je bijdrage Elske! Te gek te horen. Doeg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *