Dingen Gedaan Krijgen; de GTD Methodiek

 

Vorige week had ik mail contact met een vriendin van mij, die ik even de fictieve naam ‘Joany’ geef. Joany is van plan het boek van David Allen te lezen, met de titel: Getting Things Done.

Getting Things Done is een methodiek die je kan helpen om dingen gedaan te krijgen.

Ik had een mail geschreven over hoe GTD mij enorm geholpen heeft om veel georganiseerder te werk te gaan. Maar toen dacht ik: HE joh, deze mail kan ik beter op mijn site dumpen!

Waarschijnlijk hebben meer mensen er wat aan.

Ben jij iemand die zo gloeiende godsamme druk is dat je geen idee meer hebt of je van voor of achteren leeft? Ben jij iemand die altijd moet antwoorden: “AH SHIT vergeten. Ja.. sorry. Ik zal het zo gelijk even doen ja” en de taak dan direct weer vergeet?

Stel je alles uit en zit je daarom meer op Facebook dan Mark Zuckerberg?

Lees dan de mail die ik naar Joany wilde sturen en word een taak afvinkende NINJA!

natalininja

Een Mail Aan Joany

Yoooo Joany,

Thanks voor de boeken tip. Dat boek ken ik zeker ja, die heb ik lang lang geleden ook een keer gelezen. Toen ik nog bij mijn ouders woonde met mijn vieze snorretje en een kapsel vol Taft gel.

Een geweldig boek ja, en eigenlijk, daar kwam ik later pas achter, één van DE boeken die voor mij van groots belang is geweest.

David Allen heeft het in zijn boek erover dat het mogelijk is om nooit meer een taak te vergeten.

Hierdoor heb je niet constant meer het gevoel dat je een dement stuk vreten bent en lijkt het erop dat je het leven leeft, en niet andersom.

Oost Indisch Lui

Toen ik zijn boek begon te lezen viel mijn mond open van verbazing. Ik, die van oorsprong Oost Indisch lui is had het gevoel alsof David rechtstreeks tegen mij sprak!

Ik ben namelijk iemand die altijd alles op het laatste moment doet. Meestal komt dat omdat ik eigenlijk niet echt weet WAT ik moet doen. Teveel taken, teveel dingen om te doen. Resultaat: Uren lang Facebook checken.

Gelukkig is David geboren. Hij; David; de zoon van; zal ons verlossen van het donkere kwaad; de hectiek van de 21ste eeuw.

Hij heeft hoop. Zo ook voor de hopelozen.

HALLELUJA!

Waarom We Niets Gedaan Krijgen

Wij mensen vergeten heel snel dingen. Ons geheugen is net zo lek als het lichaam van Sonny. Die domme zoon van The Godfather die doorzeefd werd met kogels:

sonny2

Simpel; ons brein is gewoon niet gemaakt om zoveel ‘dingen’ te onthouden.

Lang lang geleden, toen mijn opa en oma nog kretek sigaretten rookten in de jungle van Papua Nieuw-Guinea, toen was het leven een stuk simpeler.

Niet gemakkelijk, dat zeker niet. De kans dat er weer eens niets te vreten was of dat je werd stuk gereten door een inboorling was veel reëler dan nu. Maar het leven was wel goed behapbaar.

Zaaien, oogsten, neuken, zaaien, oogsten, neuken en naar de kerk gaan.

Geen systeem voor nodig.

Maar tegenwoordig, en vooral jij Joany, als bezige bij, de zzp-er van nu, is het leven een stuk complexer.

Er is altijd wel One More Thing…

Daarom is het giga belangrijk om in de 21ste eeuw gebruik te maken van een degelijk, betrouwbaar systeem, een methodiek, waar je op terug kunt vallen als je even niet meer weet wat voor of achter is.

De methodiek die ik al jaren met plezier (en “succesvol”) gebruik heet GTD. Het staat voor Getting Things Done en is bedacht door de held David Allen:

davidallen2

Hoe GTD Werkt

Ik ben, samen met mijn goede vriend Koos, groots fan van de GTD methodiek. We hebben het er vaak over gehad en hebben diverse werkwijzes en apps getest om het zo goed mogelijk in ons leven te implementeren.

Nu lijkt het me gaaf Joany om het je ook een keer te laten zien. Maar ik weet dat je het giga druk hebt (je hebt immers het boek nog niet gelezen).

Daarom heb ik een e-boekje voor je gemaakt waarin ik uitleg hoe ik GTD dagelijks toepas.

Van mij; voor jou! Check it out:

unnamed

 

GTD heeft mij omgetoverd van een chronisch luie Indo, naar een luie Indo. Het scheelt een hoop! Ik vergeet zo nu en dan nog wel eens wat, maar veel minder.

GTD zorgt ervoor dat ik beter en rustiger blijf ademen in de hectiek van de 21ste eeuw.

Nou, ik hoop dat mijn kleine e-boekje een QUICKSTART voor je is om van start te gaan met deze methodiek. Download het, neem het door, en word een To Do Ninja!

Heel veel succes Joany. Ik hoop dat je er iets aan hebt.

Groetjes,
Percy

–  –  –

Percy’s mailing

Join Percy’s ‘clubbie’ van meer dan 5000 man en ontvang nieuwe artikelen, videos + boeken en documentaire tips geheel gratis in je mail!

Vul hieronder je mail adres in. Tof dat je van de partij bent!

p.s. Hoezo niet joinen via social media? Dit is waarom ik dat geen goed idee vind.

– – –

Bedankt voor het delen van dit artikel!

 

Bekijk de vlogs van Percy en Iris op het YouTube kanaal