Een Vraag Aan Jou (Video)

Vrienden! Ik ben bezig met het maken van een online meditatie cursus en daarvoor heb ik je hulp nodig. Om de cursus zo goed mogelijk in elkaar te zetten zou ik graag van je willen weten wat JIJ zou willen weten over zen meditatie.

Je vragen wil ik gaan beantwoorden doormiddel van diverse video’s. Zo leg ik uit hoe je zen meditatie kan doen, wat het is en wat het voor je kan betekenen. Daarna gaan we samen een paar keer mediteren. Ik zal je hierbij ondersteunen met audio. Zo kan jij zelf bepalen of zen meditatie wat voor je is. Mooi toch?

Wat de cursus gaat kosten? Een berg discipline haha. Hoppa!

Anyway, dat allemaal later. Voor nu heb ik een video’tje voor je (Mijn eerste keer… spannend!):

Je kan een reactie achter laten onderaan dit artikel. Je kan me ook een mailtje toesturen via de contact pagina.

Je zou me enorm helpen als je de video deelt met je vrienden. Hoe meer vragen ik de aankomende tijd ontvang, des te beter de cursus word.

Bedankt voor je tijd. Ik hoor graag van je!

–  –  –

Percy’s mailing

Join Percy’s ‘clubbie’ van toffe mensen en ontvang nieuwe artikelen, videos + boeken en documentaire tips geheel gratis in je mail!

Vul hieronder je mail adres in. Tof dat je van de partij bent!

[thrive_leads id=’10741′]

– – –

Bedankt voor het delen van dit artikel!

 

Bekijk de vlogs van Percy en Iris op het YouTube kanaal


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

14 responses to “Een Vraag Aan Jou (Video)”

 1. Percy Tienhooven Avatar

  Hier kan je een reactie achter laten. Dus als je een vraag hebt, je kan het me hier laten weten 😀

 2. Erwin Avatar
  Erwin

  Hey Purse, mijn eerst vraag is eigenijk waarom ik zou moeten gaan mediteren. Jij bent zelf dus 3-4 geleden naar de Zen school gestapt en daarvoor zul je wel bepaalde motieven hebben gehad. Kun je vertellen wat je overwegingen waren, je verwachtingen en wat het jou gebracht heeft in het leven? Ik heb namelijk nog nooit de aanvechting gehad om te mediteren maar wellicht kun jij me op andere gedachten brengen.

  1. Percy Tienhooven Avatar

   Ha Erwin, goed punt goed punt. Ik zal zeker ook gaan uitleggen waarom ik ooit begonnen ben. Ik heb namelijk helemaal niets met mannen in gewaden en mindfullness zoals velen het kennen. Maar ik kwam erachter dat het daar helemaal niet om ging, en dat ze zelfs bij Google aan meditatie doen. Dat heeft me gemotiveerd om ook eens te gaan kijken wat zen nu echt is.

   Anyway, ik ga het zeker uitleggen. Ik denk dat het zelfs vraag 1 is:
   “Waarom zou je mediteren?”

 3. Patrick Avatar

  Vet Idee! Ik ga die video’s dus zeker volgen. Ben wel eens begonnen met meditatie (niet perse Zen meditatie) maar het is lastig om dit vol te houden. Ik zou het te gek vinden als je deze video-serie gaat opzetten en ik zal deze ook zeker volgen. Het is natuurlijk voor iedereen lastig om hier tijd voor vrij te maken maar ik denk dat het mij wel lukt om de discipline ervoor op te brengen. Ik heb wel eens van die meditatie mp3-jes geluisterd (en me aan de opdrachten gehouden) maar dat werkt voor mij toch minder. Die stem werkte voor mij vaak juist afleidend. Ik zou meer behoefte hebben aan een bepaalde procedure. Dus een stappenplan waarna je zelf kan mediteren (in stilte) Bijvoorbeeld van die oefeningen met ga lekker zitten in een stoel en stel je voor dat je over een veld kijkt etc. Het bleek voor mij nogal moeilijk om de langskomende flarden gedachten niet vast te pakken. Sec dat was al een uitdaging. Het blokkeren van binnenkomende gedachten.

  Anyway niet echt een vraag dus. Of tenminste niet direct. Graag wat handvatten hoe een en ander te oefenen. Een zen-master zal ik toch wel niet worden 😀

  Daarnaast heb ik er persoonlijk een hekel aan om met mijn rugtas op naar een groep lotgenoten te gaan voor een wekelijks portie ontspanning. Dus op een Zenclub zul je me sowieso niet aantreffen. Maar misschien kun je me uitleggen wat daar juist wel de toegevoegde waarde van is.

  Grote groet,

  Patrick

  1. Percy Tienhooven Avatar

   Hoi Patrick,

   Goed nieuws! De audio tracks die ik wil gaan maken hebben alleen een gesproken introductie. Dus meer zoiets als.. ga zitten, let hier op etc etc. Daarna is het stil, voor de tijd dat je mediteert. Zen meditatie doet niet aan begeleidende stemmen en/of spirituele muziek (bleh). Dat is alleen maar afleidend. Nee, het is juist de stilte die het werk doet. Volgens mij precies wat je wilt!

   Het is moeilijk om discipline te creëren, klopt. Maar dat is met heel veel dingen die niet zozeer van levens belang zijn (sporten, gezond eten, tandenpoetsen etc etc). Maar volgens mij moet jou dat wel lukken uh? Ik bedoel, jij kan ook een grote animatie studio runnen haha.

   En over de zen club. Yes, goeie om eens uit te leggen. Ik noteer het waarom het wel en waarom het niet handig is. Thanks!

 4. Mirjam Glasbeek Avatar
  Mirjam Glasbeek

  Beste Percy,

  Misschien kun je vragen ook naar zenspirit Groningen sturen ?
  Iréne Bakker vindt het misschien wel leuk om ze te beantwoorden.
  Mij lukt het niet om je pagina/filmpje via de mail door te sturen..
  Ik doe vast iets fout. Ik klik op het envelopje maar er gebeurd helemaal nix.
  Ook zijn er wel andere vrienden die je kunnen helpen met tips..
  Maar dan moet ik eerst zo slim worden dat ik je film kan doormailen.
  Help ! Groetjes Mirjam G

  1. Percy Tienhooven Avatar

   Hoi Mirjam,

   Stomme computers he ;). Ze doen nooit wat we willen? Mocht je het willen doorsturen, je kan natuurlijk ook de nieuwsbrief doorsturen naar andere. Dan hebben ze ook het filmpje.

   Thanks alvast!

 5. hans van leeuwen Avatar

  ha percy
  waarom wil je naast je verhalen ook nog via dit medium een cursus zen-meditatie geven? Ik vind je verhalen leuk om te lezen (ze zouden wat korter kunnen naar mijn smaak, maar dat is persoonlijk) maar of ik op deze manier een cursus zen-meditatie wil gaan volgen is een heel ander verhaal. Persoonlijk zou ik het het leuker vinden als je je ervaringen met en rondom zen-meditatie vertelde. Als een soort jan-willem van de wetering? maar dan percy.
  afin ik ben benieuwd.

  1. Percy Tienhooven Avatar

   Ha Hans,

   Ik ga ZEKER mijn ervaringen delen rondom zen meditatie. Eigenlijk doe ik dat al een beetje in mijn verhalen. Naast de artikelen wil ik mensen op weg helpen met het vinden van die persoons zijn weg. Zen meditatie heeft me daarbij heel veel goeds gedaan. Als ik dat kan doorgeven, als men daar iets aan heeft… dan ben ik ontzettend blij. En naar mijn idee werkt video daarbij het best. Vandaar deze cursus…

   Aan alle reacties te zien heeft men er zin in. Maar wees niet bang, de artikelen zullen blijven (kort en lang).

   Thanks voor je reactie!

 6. Edwin Avatar

  Wel interessant. Hoe lang duurt zoiets, kan het tijdens het renderen? En wat zou je moeten merken als je wat gemediteerd hebt? Erg leuk dat je dit doet!

  1. Percy Tienhooven Avatar

   Ha Edwin. Haha tijdens het renderen! Ja dat kan zeker hoor ;). Wat voor mij wel werkt is om het op een vast tijdstip te doen, dus niet random wanneer je tijd hebt (zie het als sporten, zie het als tandenpoetsen). Als je altijd op een vast tijdstip rendert dan ja, dan kan het tijdens het renderen 😉

   Maar thanks voor je vraag. Een hele goede. Ik ga het noteren. Merci!

 7. Bas siemons Avatar
  Bas siemons

  Hi, Percy.

  Is het resultaat van de meditatie gericht op volledig tot rust komen om zodoende weer aan de slag te moeten of kom je uit de meditatie volledig gefocussed en ready to charge!?!?!

  1. Percy Tienhooven Avatar

   Ha Bas,

   Interessante vraag zeg, ik noteer hem.

   Voor nu: Voor mij denk ik het laatste. En gelukkig maar. Meditatie is voor mij een middel om NA de meditatie gewoon weer te leven en mijn ding te doen. Maar beter gefocust, met nieuwe energie (mentale energie). Meditatie is een middel en geen doel opzich.

   Wat ik vaak merk is dat ik voor een tijdje beter prioriteiten kan stellen. Dit gevoel vervaagt weer vrij snel, en daarom is het ook van belang om te blijven mediteren. Net zoals sporten dus. Ook al is het maar kort.

   Van sporten krijg je ook een boost als je eenmaal klaar bent toch? Vaak is het sporten afzien maar daarna voelt het heerlijk. Het bloed stroomt door het lichaam en je kan eventjes weer vol energie dingen doen. Dat is wat meditatie exact ook doet, maar dan voor onze grijze massa ipv het lichaam.

   Het is mentaal sporten op het hoogste niveau!

   Ik hoop dat dit je vraagt een beetje beantwoord. In de video’s zal ik er diep op in gaan.

   Thanks voor je bijdrage!

 8. Erwin Avatar
  Erwin

  Purse, bedankt voor het antwoord. Ik heb nog iets wat ik met je wilde delen. Kort nadat ik deze video had gekeken en me had afgevraagd waar meditatie toe zou leiden zag ik deze post op Facebook: http://www.huffingtonpost.com/kelly-m-flanagan/the-9-most-overlooked-thr_b_5972534.html. Het laatste punt (9) gaf eigenlijk antwoord op de vraag die ik hier eerder had gesteld:
  “We don’t know how to maintain interest in one thing or one person anymore. We live in a world pulling our attention in a million different directions. The practice of meditation–attending to one thing and then returning our attention to it when we become distracted, over and over and over again–is an essential art. When we are constantly encouraged to attend to the shiny surface of things and to move on when we get a little bored, making our life a meditation upon the person we love is a revolutionary act. And it is absolutely essential if any marriage is to survive and thrive.”

  Wilde dit even met je delen. Ik heb mijn eigen antwoord dus gevonden serendipity-style. Ik kijk dus uit naar je meditatie videos en wellicht vind ik de verlichting die ze bij de Intratuin op de kerst afdeling niet verkopen.