“Heb Ik Juist Gehandeld?”

 

“Jaren lang heb ik bij ‘zieke’ kinderen de stekker eruit moeten trekken… Heb ik juist gehandeld?”

Dat was de vraag van een gepensioneerde kinderarts aan mij in het Wilhelmina Kinderziekenhuis waar ik vorige week mocht spreken over mijn kinderjaren als patiënt.

Zijn vraag heeft mij de gehele week bezig gehouden.

In deze audio journal wil ik met jou dieper ingaan op deze stelling: Wanneer handel je juist?

Vraag van deze week: Hoe weet jij of je juist gehandeld hebt of niet? Weet je dat van jezelf? Laat het ons weten in een reactie hieronder. Bedank voor je bijdrage!

–  –  –

Percy’s mailing

Join Percy’s ‘clubbie’ van toffe mensen en ontvang nieuwe artikelen, videos + boeken en documentaire tips geheel gratis in je mail!

Vul hieronder je mail adres in. Tof dat je van de partij bent!

– – –

Bedankt voor het delen van dit artikel!

 

Bekijk de vlogs van Percy en Iris op het YouTube kanaal

10 gedachten over ““Heb Ik Juist Gehandeld?”

 1. Jan Voshart

  Hoi Percy,
  Ik vindt de vergelijking tussen die arts en de beslissingen die ik in het leven moet nemen totaal niet te vergelijken. Heeft hij het altijd goedgedaan? Daar kan ik niet over oordelen. Over leven of dood beslissen is het moeilijkste wat er is.

 2. Carlo

  Ik begrijp,zijn ethisch vraagstuk maar dat maakt het ook zo lastig. Dat dit je aan het denken heeft gezet snap ik ook.
  Je bent geworden wie je nu bent en ik vind je een prachtvent.

  Ik laat je voicememo ook nog even op me inwerken.

 3. Erika de Weerd

  Wat een ervaring afgelopen week weer Percy. Ik ben blij dat de arts toen een juiste beslissing heeft genomen in jouw geval van multi pretrichium volgens Friesland. Kijk eens wat voor mooi mens er is geworden van Percy Tienhooven en wat voor boodschappen jij aan de mensen mee kan geven in deze wereld. Die hier weer verder mee kunnen op hun manier. Kanjer ik zeg als jouw kleine mama van toen tussen 6 en 16 jaar. Vooral doorgaan met deze boodschap aan de mensen die hier iets mee kunnen doen . Love you ❤❤❤

 4. Elske

  Mooi hoor, en altijd leuk om jou te horen en ook dat de deurbel gaat en dat het dan gewoon doorgaat, heerlijk. Het leven gaat gewoon door, ook al maak je een audio en de deurbel gaat :-D.
  Maar ook over die vraag en jouw gedachten daarover. Ook al heel inspirerend, ik ben daar ook enige tijd mee bezig, zelfcompassie, hoe reageer ik en wat zeg ik tegen mezelf. Ik heb mezelf in het verleden heel wat verrot gescholden vanwege stomme keuzes, of nee…. keuzes die slecht uitpakten. Het waren geen stomme keuzes omdat ik ze indertijd maakte met alle info die ik toen had en zo goed mogelijk. Humor is erg belangrijk, maar indertijd zag ik de humor er niet zo van in, ik maakte mezelf echt depressief door mezelf zo naar beneden te halen. Ik was zelf mijn grootste vijand! Maar… gelukkig zijn wij lerende wezens en lopen veel inspirerende mensen rond op deze aardbol en zo kom je nog eens op hele fijne en helpende inzichten 😉 En ja, die inspirerende mensen daar bedoel ik jou zeker ook mee! Nou, dat is wel weer genoeg geslijm… maar het is nog waar ook. Topgozer, fijne dag!

 5. Trees

  Wederom dank je wel Percy. Deze vraag kwam wel binnen. Gelukkig heb ik daar nooit over hoeven te beslissen. Over leven of dood.
  Wat je zei op het eind gaf mij een opluchting. De artsen die beslissen naar hun kunnen en wat zij weten. We worden gevormd zeker zoals je al zegt door alles en iedereen om ons heen. Ik ben zo blij dat ze bij jou de stekker niet hebben uitgemaakt. Anders had ik je nooit gekend en nooit geweten wat voor kanjer je bent. Ik ben niet zo goed om min woorden goed op papier te zetten zoals jij maar heb een paar x dit verhaal afgeluisterd. Je bent een topper. Echt om trots op te zijn. En nu stop ik.
  Tot gauw liefs. Xx Trees

  1. Percy Tienhooven Bericht auteur

   STOPPEN JIJ NU! ;). Lastige vraag he? En ja ik vond dat ene mooie conclusie om te delen. Dat je keuzes moet maken met de informatie die nu tot je beschikking is. Is ZEKER niet gemakkelijk alsog, maar daar moeten we het wel mee doen. Bij de boodschappen doen EN bij iemand de stekker eruit trekken… Respect voor deze arts! Het zal je baan zijn… Wauw.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *