Een Experiment In het Delen van Ideeën

 

Al enige tijd ben ik op zoek naar hoe ik op zo een eerlijk mogelijke manier, oprechte manier en zeer directe manier met jou van gedachte kan wisselen.

We zouden kunnen bellen, maar dan krijg je zo een lamme arm 😉 DUS kwam ik op het volgende idee:

Een audio journal.

In deze korte audio fragmenten wil ik inzichten, ideeën en reflecties zo snel en echt mogelijk met jou kunnen delen. Dingen om over na te denken. Om in te laten zinken, en dan hopelijk wat ermee te doen.

Goed idee? AHA!

Daar gaat deze eerste audio journal dan ook over: Over het delen van ideeën en waarom dat zo belangrijk is. Check:

Dank voor het luisteren!

Mocht je iets toe willen voegen aan dit gesprek, dat kan! Laat hieronder een reactie achter voor de andere luisteraars.

Alvast bedankt voor je input!!

–  –  –

Percy’s mailing

Join Percy’s ‘clubbie’ van toffe mensen en ontvang nieuwe artikelen, videos + boeken en documentaire tips geheel gratis in je mail!

Vul hieronder je mail adres in. Tof dat je van de partij bent!

[thrive_leads id=’10741′]

– – –

Bedankt voor het delen van dit artikel!

 

Bekijk de vlogs van Percy en Iris op het YouTube kanaal


Posted

in

by

Tags:

Comments

11 responses to “Een Experiment In het Delen van Ideeën”

 1. Nander Buiter Avatar

  Beste Percy,

  Eerst off topic.
  Ik vind jouw vorm van communiceren en delen van ideeën en meningen geweldig. Echt waar. Ben nu sinds enkele dagen je hele website aan het doorlezen, je YouTube video’s aan het bekijken en sinds vandaag zelfs onder werktijd je artikelen laten voorlezen (door jou zelf nota bene). Ik vind het echt geniaal en tof dat je zo bezig bent met logica en oprechtheid. Ga vooral zo door!

  Dan als reactie op jouw ideeëneconomie/instant gedachten delen middels audio.
  Ik vind het een leuk idee en vooral om het dan een stuk persoonlijker wordt. Ik persoonlijk wordt echt moe van het feit dat alles steeds onpersoonlijker wordt. Facebook verteld je wanneer je vrienden jarig zijn (en dringt de volgende dag nog bij je aan om te vragen of je ze alsnog wilt feliciteren). Belangrijke mededelingen worden gedeeld in whatsapp groepen want dat is makkelijker en dan heb je in 1 keer iedereen gehad. Mensen pakken midden in een persoonlijk gesprek rustig hun telefoon erbij om ‘ff snel te reageren op een bericht’. Het zijn allemaal voorbeelden van hoe onpersoonlijk alles steeds meer wordt.
  Jij die dan met het idee komt om je artikelen voor te lezen, zodat ik ze kan beluisteren onder werktijd (“Great succes”), of je ideeen rechtstreeks te delen middels een audio bericht vind ik dan echt een stap in de goede richting. Maak het maar wat persoonlijker!

  Zo dat was mijn ongezouten (onbewerkte) mening. Nu ga ik weer verder met mijn leven.

  1. Percy Tienhooven Avatar

   Jooehooooeee!! SUPER bedankt voor je reactie Nander.

   Ik snap donders goed wat je bedoelt, en dat was dan ook de zoektocht die ik had (en nog heb). Hoe kan ik – ondanks dat ik online aardig aanwezig ben – mezelf er niet gek door laten maken EN datgene WAT ik deel; zo echt mogelijk is.

   Natuurlijk is datgene wat ik laat zien nog steeds een gedeelte van wie ik echt ben (dat ik aan het kakken ben laat ik in beeld achterwege 😉 ) maar ik wil wel zo dichtbij de echte connectie komen. Ik probeer het met tekst, video, fotos en nu dus ook met audio. Het bevalt me enorm en zo te lezen voor jou ook! DANK

   En over Facebook en Whatsapp. Ik heb ene Facebook pagina natuurlijk maar mijn persoonlijke die gebruik ik niet. Heb ook geen app op mijn telefoon en Whatsapp meldingen staan uit. Mijn goede vrienden weten dat (aan groepsapps doe ik zelden mee) en bellen me (of SMS-en haha). Ja; ik mis een hoop aan gesprekken daardoor in groeps app en 1 op 1, maar de echte vraag moet zijn; wat win ik er door?

   Uiteindelijk missen we vaak maar zelden iets en winnen we veel meer terug!

   ANYWAY; mooie stof voor een nieuwe audio journal haha.

   BEDANKT voor je toevoeging aan dit gesprek. Ik hoop hiermee meer een soort community te bouwen op mijn site.

   DOEGIES,
   Percy

 2. Mindel Avatar

  Grappig Perc deze audio, je zoekt wel grenzen op om je boodschap over te brengen.
  Succes en plezier in Taiwan!

  1. Percy Tienhooven Avatar

   Zoals Buzz Lightyear uit Toy Story zei: TO INFINITY… AND BEYOND 😀

   Bedankt voor je berichtje Mindel. Dit is voor het eerst in drie jaar dat ik de comments opengooi. Ik hoop hiermee meer een community gevoel op te bouwen. Wees welkom om je ideeën en mening toe te voegen aan deze conversatie.

   DANK

 3. Ferna Avatar
  Ferna

  Hey Percy,
  Zelfs onge-edit geef je energie door! Mooi.
  Ik vind je idee erg leuk. Ik ga eens nadenken of ik zelf wil bijdragen. Ben meestal van een kleiner ‘podium’, mijn directe omgeving. Mijn hoofd is de hele dag ideeën aan het vormen, waar ik zelf niet allemaal wat mee kan, dus input genoeg zou je zeggen.
  Nog veel plezier in Taiwan en groeten aan Iris!

  1. Percy Tienhooven Avatar

   Ha Ferna! Haha ik ook ja; allerlei ideeën, en 9 van de 10 zijn er klote haha. Die ene, die hoop ik zo nu en dan te kunnen gaan delen. Onge-edit, ongezout. Ruw. OLE

   Dank voor je toevoeging aan dit gesprek!

 4. Petra van Os Avatar

  Hi Percy,

  Het leuke van jou is dat je mensen wilt inspireren . Dit kun je inderdaad op verschillende manieren doen. Jouw youtube filmps zie ik als live docu’s. Met je vlogs kun je leuke en interessante onderwerpen aansnijden. Je artikelen zijn meestal gebaseerd op je vlogs en youtube films en nu deze ideeen podcasts waarmee je, vind ik, echt in gesprek met je publiek gaat. Superleuk, ik hou van je stemgeluid. Je verteld ook op een aangename manier. Je verteld graag, je weet veel, en bent gewoon fijn om naar te luisteren. Ik denk ook dat je zo meer interactie krijgt met je publiek. De volgende logische stap is tv toch? Maar welke vorm van communicatie je ook kiest, je bent een topper. Super veel succes Mattie.

  1. Percy Tienhooven Avatar

   Ja dat was mijn vraag ook; hoe kan ik zo snel en direct mogelijk de mensen bereiken zonder tussen fase van creatie? Schrijven duurt vet lang en videos maken ook. Blijf ik doen maar dit is alsof we met elkaar bellen hoop ik 😀

   En super bedankt voor je woorden Petra, merci merci. Ik lijk potverdorie wel een media kanaal hahaha. Anyway, heb er veel plezier in en het word tot nu toe goed ontvangen.

   Dank voor je toevoeging en spreek je snel als we terug zijn in NL.

   DAAAAAAAAG

 5. Sharon Polman Avatar
  Sharon Polman

  Ik vindt het een top idee! Als we dit allemaal zouden doen kun je elkaar zo helpen. Als ik bijvoorbeeld merkt dat iets voor mij goed werkt, een bepaalde kijk op dingen, of aanpak, dan kunnen anderen ook profijt hebben daarvan. Ik denk dat dat is wat jij bedoeld. En het blijft ook voor jezelf werken dus je geeft het niet weg. Top idee. Nu moet ik dan nog het lef hebben om mijzelf op audio te zetten haha.

 6. Elske Avatar
  Elske

  Altijd fijn om naar jou te luisteren, Percy :0).
  Ideeën delen is heel mooi. Hoe houd je het interessant? Is voor jou niet heel moeilijk, hoor, zelfs als je flyers afslaat die je aangeboden worden is leuk om te horen! haha.. In mijn vorige werk werden er geen ideeën en kennis gedeeld…alsof men het wilde beschermen. Dat vond ik erg jammer. Gooi in de groep die ideeën, dan kan je erover praten en dan kom je op meer ideeën.
  Ook fijn van de audio is om het tijdens werk of reizen te luisteren. Superleuk!
  Lekker bezig, heerlijk mens!
  Liefs van Elske

 7. Elske Avatar
  Elske

  Oh en in mijn huidige werk wordt het wel gewaardeerd, dus ik ben nu heel blij! Joepie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *